fbpx

Despre mine și Jurnal de Călătorie

Bine ai venit la Jurnal de Călătorie!

jurnal de călătorie
Photo credit: Andrei Ivan

Să facem cunoștință! Eu sunt Iulia și, așa cum ai intuit deja, sunt o împătimită a călătoriilor. Dacă ai ajuns pe această pagină, cu siguranță vrei să afli mai multe despre mine :). Probabil te întrebi: merită să mă citești? Stilul tău de a călători se potrivește cu al meu?

Așa că să nu mai lungim vorba și să-ți dezvălui câteva lucruri care să te ajute să-ți răspunzi la aceste întrebări.

Când vine vorba de călătorii, sunt ca un copil în magazinul de jucării. Îmi place la fel de mult să merg la munte pentru hiking, la mare pentru plajă și soare sau să merg în orașe pentru experiențe culturale. Călătoriile sub orice formă fac parte din viața mea. Nimic nou, ai putea să spui. Așa că de ce mi-ai urmări acest Jurnal de Călătorie?

Pentru că îmi place să descopăr viața oamenilor din locurile pe care le vizitez așa cum este ea de fapt, nu cum le este înfățișată turiștilor. De aceea, de cele mai multe ori, nu stau la hoteluri, ci închiriez apartamente, merg în piețe și supermarketuri. Caut mâncărurile și băuturile specifice locului, care să-mi întregească experiența.

Pentru că îmi place să aflu poveștile locului, dincolo de datele clasice prezentate în excursiile organizate. De aceea, în peste 90% din cazuri, îmi organizez singură excursiile.

Nu în ultimul rând, pentru mine călătoriile sunt o formă de cunoaștere și dezvoltare personală. De aceea ceea ce caut sunt experiențele, nu bifarea unor obiective. Și astfel de experiențe vei găsi pe Jurnal de Călătorie.

Călătoresc împreună cu soțul meu, Silviu, și uneori cu prieteni care vor să ni se alăture. Călătoriile noastre sunt foarte active pentru că relaxarea pentru noi este echivalentă cu explorarea unor locuri noi.

Tu ți-ai definit deja un stil de a călători sau încă încerci să îți dai seama ce ți se potrivește?

Ce vei găsi pe acest blog

Citește-mi jurnalele de călătorie și ia din ele ce-ți place! Poate nu toate sunt pentru tine :). Așa că hai să-ți fac o scurtă introducere.

Vei găsi aici o categorie specială de tips and tricks care să te ajute în faza de organizare a călătoriilor tale. Fiind articole scurte și bine structurate, ele se potrivesc inclusiv celor care nu au timp de prea multe povești. Ci pur și simplu au nevoie doar de niște informații scurte și clare pentru viitoarele lor călătorii.

Vei găsi, de asemenea, o categorie de impresii personale, unde îți voi detalia pe larg călătoriile mele. Aici te invit să mă însoțești prin locurile pe care le-am vizitat și să descoperim împreună gusturi, senzații, trăiri și povești inedite.

Și ca acest Jurnal de Călătorie să reflecte complet vacanțele mele, am creat și o a treia categorie, unde te invit să descoperi experiențele mele sau să ni le împărtășești pe ale tale. Aici vei descoperi partea de dezvoltare personală despre care îți vorbeam mai devreme. Vei găsi însă și povești amuzante, pentru că o viață fără zâmbet parcă nu are farmec.

Ți-am trezit interesul? Citește Jurnal de Călătorie, inspiră-te din el, alege ce ți se potrivește și începe să-ți schițezi propria CĂLĂTORIE!

Back To Top